Szántód

Közvetlenül a Balaton déli felén található a 18.000 hektárt meghaladó Szántódi vadászterület. 48 %-os erdősültségével, 50%-ot kitevő mezőgazdasági területtel, és mintegy 160 hektárnyi vadfölddel szintén kitűnő élőhelyet biztosít az egyébként az országban vadászható minden nagyvadfajnak.

A zömében cserrel erdősült dombok között fel-felcsillanó Balaton látványa meghatározó kép a terület arculatában. Idős, súlyos gímbikáival (14,27 kg – 1993.) és egyre javuló minőségű dámbikáival (5,23 kg – 2003.), kevés, de jó minőségű muflon-kosaival (86 cm – 2003.) a terület meghatározó jelentőséggel bír a SEFAG Zrt. vadgazdálkodásában. A kiváló eredményekkel rendelkező szabad területi hajtó- és terelővadászatok mellett három vadaskert is színesíti a terület vadászati lehetőségeit.

 

      

 

A vadászterület két vadászházzal rendelkezik. A nyugati tömbben található Karádi vadászház 8 férőhellyel, illetve a Balatontól pár kilométerre eső Aliréti vadászház 5 db, kétágyas szobáival és első osztályú szolgáltatásaival a magasabb igények kiszolgálására is felkészült.