Rólunk

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. az ország legnagyobb vadgazdálkodójaként 103.000 hektár vadászterületen végez vadászati- és vadgazdálkodási tevékenységet.

Nyolc különálló vadászterületünkön minden hazánkban élő nagyvadfaj megtalálható és vadászható.

A társaság kezelésében lévő állomány minőségét fémjelzi, hogy a vadászterületek különleges rendeltetésűvé nyilvánítottak, gímszarvas-állományunk kiemelkedő genetikai értéket képvisel. Éves nagyvad-hasznosítási kötelezettségeink komoly és egyben felelősségteles feladatot rónak ránk. A mintegy 7 - 8.000 nagyvadat megközelítő hasznosítási tervben 2.000 feletti számmal szerepel a gímszarvas, mintegy 250-300 bikával.

Az állomány minősége kiemelkedő. Az elmúlt évtizedekben nem egy kapitális, 12 kilogramm feletti trófeatömegű gímbika került terítékre területeinken, köztük a világranglista 9. és 10. helyén tartózkodó gímbikák is. A SEFAG Zrt. kezeli az ország legnagyobb dámállományát. Ezen vad éves terítéke 2.000 példány körül mozog, megközelítőleg 300 példányos bikahasznosítás mellett. A vaddisznó mennyiségéből fakadóan jelent nagy jelentőséget a társaság gazdálkodásában. Évi 2.800-3.000 egyedet számláló terítéke – amelynek mintegy harmada vadaskertben kerül elejtésre - meghatározó jelentőséggel bír. Az őz hozzávetőleg 800 példánnyal járul hozzá az éves kilövésekhez, amelynek 30%-a bak.

Eredményes terelő- és hajtóvadászataink mintegy 70 hajtásnapot tesznek ki éves szinten. Vendégeink részére lehetőség nyílik egyéni, fogatos, illetve több napos, akár szabad területi, akár kerti társas vadászatokon való részvételre, vagy ezek kombinációjára. A nyolc vadászterületen 11 vadászházzal és 9 vadászkerttel rendelkezésre álló vadászati lehetőségek a legmagasabb igények kiszolgálását is lehetővé teszik.

Felkészült szakszemélyzetünk odaadó munkája, a területek és az ott élő állomány minősége mind garancia arra, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodjon a SEFAG Zrt-nél töltött idő alatt!

 

                 

Bemutatkozás